Děkanátko na Hostýně

27.03.2010 12:04

Bylo velmi brzké ráno, když jsme se vydali vlakem na setkání mládeže. Bylo to v sobotu 27.3. okolo 7:20. V Otrokovicích jsme se setkali s mládeží z celého našeho děkanátu, společně jsme prožili rozcvičku a zahájili naší pouť.

V Hulíně nás čekalo rozdělení se do 4 skupin. My, mládežnici z Jižních Svahů jsme se spojili s mládeží z Velkého Ořechova a Malenovic.. Po seznámení jsme ještě všichni společně vyrazili vlakem do Bystřice pod Hostýnem. A tady začalo dělení a každá skupinka vyrazila na Hostýn po své trase, kterou předem připravili organizátoři.

Cestou do kopce jsme přemýšleli nad tématem letošního motta: „Mistře dobrý, co mám učinit, abych dostal život věčný?“ (Mk 10, 17). Jedním z úkolů bylo vyzkoušet si ve dvojicích role slepého (který důvěřuje vedení svého anděla) a anděla strážného, který má zodpovědnost za svého společníka. Obdivovali jsme při tom krásu okolní jarní přírody.

Dostatečně unaveni jsme dorazili na Hostýn, kde po občerstvení a krátkém odpočinku začal v sále poutního domu program. První část našeho programu měl otec arcibiskup, který nás přijel navštívit.

Společný program uběhl velmi rychle a tak jsme uklidili prostory poutního domu a vydali se na mši svatou do basiliky, kde nám O. Josef Zelinka přiblížil motto setkání zase trochu jinak, než jsme to prožívali dopoledne.

Čas pokročil a bylo kolem 16. hodiny, když se všichni vydali dolů do Bystřice na vlak. Spontánní atmosféra setkání samozřejmě pokračovala i během cesty domů.

Letošní setkání jsme si užili, byl to dobře zamíchaný koktejl her, duchovních podnětů i podnětů k přátelství a k sebepoznání.